Even voorstellen........

Hieronder een korte omschrijving van de 10 schrijvers van het WIRO schrijverscollectief, die vanuit hun eigen geheel unieke perspectief commentaar geven op het dagelijkse nieuws.

1. "Anekdotes van een deugniet"  

Winaud Rook een mythische figuur, die tot leven is gekomen in de zomer der liefde in de roemruchte jaren zestig van de vorige eeuw. In 2007 kwam hij uit de kelder en is toen een eigen leven gaan leiden en tevens een andere koers gaan varen. In de loop van de jaren heeft hij  met columns, blogs en korte halen zichzelf ontwikkeld tot hofnar en deugniet.

Het is ondeugende, maar soms ook harde satire in een bizarre wereld. Zijn opleiding was helaas geen succes, want jarenlang zat hij op een school met zwak begaafde leraren.  


2. "Vertellingen van een bezige bij"

Karin Odauw is moeder van 5 kinderen, heeft 3 parttime banen, doet verschillend vrijwilligerswerk, is mantelzorger voor haar eigen ouders en die van haar vrouw, is schrijfster van diverse boeken en in haar vrije tijd beoefend ze een aantal vechtsporten. Haar hobby's zijn puzzelen, paardrijden, breien, tuinieren en klussen in huis.

Bovendien schrijft deze multi-taskende vrouw, tussen het eten koken en het huishouden door, verhalen over haar eigen leven om zich niet te hoeven vervelen.


3. "Verhalen van een vagebond"

Nirko Waduo zal vanuit zijn geboorteland Jamaica een bijdrage leveren in de inheemse taal als afstammeling van de beruchte "Pirates of the Caribbean"

Hij is vader van 3 mongolen, hoewel hij nooit in Mongolië is geweest. Zijn motto is: "Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en de tijd van gaan is nu gekomen". 

Als de tijd rijp is zal hij een bijdrage plaatsen, maar dit kan soms even duren, want één van zijn spreuken is: "Als je niets te doen hebt, doe het dan hier"   

Voor zijn levensonderhoud runt hij de stichting "Reddoro im pinquini Jamaicana" (vertaling: "Red de Jamaicaanse pinguïns") 


4. "Visioenen van een ziener"

Nourkidawo is een echte visioenair. Vanuit zijn geboorteland Moldovia zal hij in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Nostradamus voorspellingen geven in de vorm van kwatrijnen. 

Jaren geleden heeft hij al voorspelt dat hij uit de kist zou komen, maar sinds vorig jaar is hij openlijk necrofiel. Wanneer hij zal starten is tot nog toe een raadsel.  

Volgen sommigen een genie en volgens anderen een geniale gek. Gelukkig zit zijn IQ hem niet in de weg, want deze is negatief. Ook zijn visie is vaak behoorlijk negatief, waarvoor onze excuses. 


5. "Voorspellingen van een outsider "

Worud Nokia is al sinds zijn prille jeugd bezig met het voorspellingen in zijn geboorteland Finland. Hij heeft een wat andere visie op het weer dan de doorsnede meteorologen. Hij is vooral bekend van zijn lange termijn voorspellingen. 

Hij heeft een studie gevolgd over de Nederlandse tradities en het daarmee samenhangende weer. Bovendien wordt hij in zijn land gezien als een gerespecteerde astroloog en doet hij vaak bijzondere ontdekkingen en ziet daarin diverse patronen. 


6. "Avonturen van een geniale gek"

Na 15 jaar studie is dr. Onirk eindelijk cum laude geslaagd en is nu zowel gewetenschapper, complotbedenker en wappie-geleerde.

In zijn onderzoeken werkt hij vaak samen met zijn stiefbroer dr. Bibber en zijn suikeroom dr. Bernhard. Zelfs dr. Snuggles wordt regelmatig geraadpleegd. Sommigen lopen met hem weg, maar anderen vinden het maar. ONozele IRritante Kolder. 


7. "Vergelijkingen van een deserteur"

Dauko Winor is een Duitse hoogleraar geschiedenis. Hij maakt vergelijkingen tussen de huidige gebeurtenissen op de wereld met gebeurtenissen uit de Duitse geschiedenis.  

Het doet dit (volgens eigen zeggen) met eeuwenoude Beierse humor en zelfspot. Wat je je daarbij moet voorstellen is niet helemaal duidelijk en mede daarom is iedereen steeds weer heel benieuwd wat dat allemaal weer gaat opleveren.

Hoewel zijn denkwijzes erg controversieel zijn, moet ook hij de mogelijkheid moet hebben om zijn mening te kunnen uiten. 


8. "Verhelderingen van een politica"

Rinka Odouw is de stiefzus van Karin Odouw en is heeft nu 2x een geslachtsoperaties gehad. Eén van Rinka naar Rinko, maar nadat dat dit niet goed voelde, weer van Rinko naar Rinka terug. Hoewel ze geen enkele ervaring en totaal geen verstand van zaken heeft, spreekt ze vrijuit over allerlei dingen. Hierdoor is ze bijzonder geschikt als politica en heeft ze daarom een vurige wens om ooit in de Tweede Kamer te worden gekozen.  


9. "Uiteenzettingen van een sportfanaat"

Dowi Rakuno is een transgender basketballer uit de Verenigde Staten en speelt daar in de vrouwencompetitie. Als man had ze weinig kans in de mannencompetitie, maar als transgender speelt ze op een heel behoorlijk niveau een balletje mee tussen de vrouwen. Met een lengte van 215 cm is dat ook niet zo heel erg verwonderlijk.

Dowi heeft zelf nooit op hoog niveau gesport, maar dat weerhoudt haar niet om overal haar mening over te geven, zolang het maar over sport gaat. 

Haar favoriete citaat is: "Het werd 1-0, maar als het 0-1 was geworden, dan was het een heel andere wedstrijd geworden"


10. "Suggestions for a sustanable future"

The World Animal Farmy (WAF) is a consortium of animals who think that the humans have way too much freedom. We offer suggestions to take away as much freedom as possible from the people

Our leading animals are big Brother, big Media, big Pharma, big Mac en big Ben. To create enough diversity, they will get advice from big Boobies en big Tasty.